Fakta om myrer:
Her er vores fakta om myrer! Fakta vi har indsamlet igennem mere end 20 år i denne branche, samt ved brug at autoriserede hjemmesider med fokus på dette område. Hvis du ønsker hjælp til bekæmpelse af myrer klik her!
Fakta om myrer:
Myrer er insekter der findes i de fleste dele af verdenen. Myrer er oftest omkring 3-9mm lange og er normalt mellem en halv til en hel million myrer i et normalt ”bo”. Disse myrer lever af visse sødestoffer som findes i naturen men som oftest også kan findes i de fleste hjem. Der findes flere forskellige arter af myrer men den mest udbredte er ”Den sorte havemyre” (Lasius niger). De kan nedbryde alt på nær glas og metal, de har derfor ikke svært ved at finde ind i din bolig.
Myrer har ikke lunger som vi mennesker har, de trækker vejret gennem huden. De vil derfor indhalere den gift vi bruger ved kontakt. Myrerne går i vinterhi omkring August-September alt efter hvor lang sommeren er. De vågner først igen omkring Marts, dette varierer dog fra hjem til hjem. Visse bolig vil opleve angreb om vinteren, dette kan skyldes brug af gulvvarme.
Hvorfor har jeg myrer i mit hjem?
Et myrebo kan være længere væk fra din grund, boet kan dog også befinde sig under husets sokkel. Myrer kan opfange dufte på op til flere hundrede meter væk. Hvilket ofte kan betyde at de kommer inde fra naboen eller muligvis fra et nærtliggende skovområde.
Myrer kan nedbryde næsten alt i din bolig, så som; planter, fliser, græs, sokkel, træværk og meget mere. Det er af denne årsag at folk ofte oplever at deres fliser blive skæve eller at deres fuger bliver ødelagt.
Hvorfor har jeg myrer hvert år?
Når der befinder sig for mange myrer i et myrebo, udvikler specielle myrer vinger og flyver ud af boet for at finde et nyt. Det er derfor man aldrig kan slippe helt af med dem da der måske vil flytte nye myrer ind i dit allerede eksisterende bo. Hvis du derimod ikke har fået en behandling året før vil boet på din grund nu blive overbeboet, og du vil derfor opleve en vækst i myrer. Hvis du har spørgsmål du ønsker svar på kan du læse de oftest stillede spørgsmål ved at klikke her!
Hvilke typer af myrer har vi i Danmark?
Der findes omkring 14-15.000 arter af myrer på verdensplan hvoraf ca 40 arter lever i Danmark. De mest udbredte arter i Danmark er, den sorte havemyre, den røde skovmyre og den gule engmyre. Først nævnte er den absolut mest udbredte.
Den sorte havemyre:
Den sorte havemyre måler hos hannerne ca 3-5mm og hos hunnerne 8-10mm i størrelse. Denne type myre findes overalt i Danmark, og er typisk den myre der lever i din have, deraf navnet havemyre. De findes dog på enhver lokalitet i Danmark, byer både store og små, strande, dyrket såvel som udyrket jord og i skove.
Den røde skovmyre:
Den røde skovmyre er særlig udbredt i Jylland og kan blive op 10mm lange. Forkroppen er en rødligbrun farve mens bagkroppen er sort. Denne myre lever kun en store tuer på op imod 2 meters højde. De bygger oftest deres tuer i skovkanter hvor der både er læ men også en masse sol. Den røde skovmyre bider fra sig og hvis den føler sig truet vil den sprøjte myresyre efter dig.
Den gule engmyre:
Den gule engmyre er en smule mindre end en normal myre og måler ca 2-4mm for hannerne og 6-8mm for hunnerne. Den gule engmyre lever af honningdug fra bladlus som findes ved jorden omkring planter. De lever oftest i enge og overdrev, og bygger deres myrebo i områder med meget sol. Den gule engmyre kommer sjældet op til overfladen og lever kun underjorden medmindre de skal på parringflugt. Den gule engmyre har en gullig farve hos hannerne, deraf navnet den gule engmyre, mens hunnerne er mere brunlige.